Partiokasvatus

Kasvatusryhmä

Partiokasvatus vastaa partio-ohjelman toteutumisesta piirissä. Kasvatuksen alle kuuluu piirin ohjelmia järjestävät/niissä lippukuntia tukevat ryhmät. Kasvatusministeri toimii strategisena johtajana. Ryhmän puheenjohtaja vastaa ryhmästä, joka koostuu tiimien edustajista.

Pestihaku ryhmän PJ:n paikalle

Moikka! Olen Laura Tiittanen ja aloitan piirin kasvatusministerinä vuoden 2018 alusta. Siirryn pestiin ryhmän puheenjohtajan paikalta ja nyt siis haen itselleni työparia kasvatusryhmän puheenjohtajaa. Pesti on kahden vuoden mittainen ja tehtävänä jatkaa ryhmän kasaamista, kehittää kasvatusryhmälle toimintakulttuuri ja olla mukana tekemässä innostavaa partio-ohjelmaa piiriin. Aikaa on varattava niin, että piirin super- ja hyperkokoukset mahtuu kalenteriin, lisäksi ryhmän live tai skype-kokouksia 4-6/ vuosi. Vapaavalintaiseen aikaan tehtävää suunnittelutyötä ja puheluita kasvatusministerin kanssa on hankalaa arvioida, lupaan, että aikaa jää muuhunkin elämään. Toivottavasti olet täynnä uusia ideoita ja näet järvisuomalaisen partio-ohjelman tulevaisuuden valoisana.

Ota yhteyttä 15.12.2017 mennessä, niin päästään aloittamaan kausi yhdessä. Käydään pestikeskusteluja ja lopulta kaikkien innokkaiden joukosta valitsen sopivimman tekijän pestiin. Ja ei huolta, löydän varmasti kaikille innokkaille sopivan pestin.

Laura
laura.tiittanen@partio.fi
050 545 3832

Aatetiimi

Kuuluuko uskonto partioon? Onko partiolupauksen sanamuotoa syytä muuttaa? Oliko JSP10 aateohjelmassa jotain mistä voisi rakentaa perinteitä piirille? Aateryhmä etsii avoimeen keskusteluun ja asioiden pohdintaan kykeneviä jäseniä pohtimaan partion arvopohjaa. Ryhmän tavoitteena on luoda toimintamalleja piirin tapahtumien hengelliseen/aatteelliseen ohjelmaan, herättää keskustelua aiheesta ja tukea lippukuntia seurakuntayhteistyössä.

Ryhmän pj
A-J Pulli

KV-tiimi 

Kasvatusryhmä tarjoaa tukea lippukuntien/ryhmien ulkomaanmatkoihin ja KV-yhteistyöhön konsulttipalvelun kautta. Kun innokkaita tekijöitä löytyy, ryhmän toiminnan laajentamiselle ei ole rajoja.

KV -konsulttina
Visa Rinne
rinne.visa@gmail.com
050 535 3431

Visalla on erittäin monipuolisia ja erilaisia kokemuksia KV-partioinnista. Tarjotaan suunnittelu, ideointi ja toteutus apua KV-partiointiin. Olipa kyseessä pieni tai isoa KV-projekti, aina kannattaa kysyä! Ihan vaikka että minne kannattaa lähteä! Mainio tapa viettää kesäloma ulkomailla ja samalla luoda koko elämän kestäviä KV-partisuhteita mihin ikinä sattuukin päätymään. Turvallinen ja edullinen tapa tutustua rajojemme ulkopuoliseen elämään.

Konsulttimme tiedot perustuu omiin kokemuksiin, jotka lyhyesti alla:
1995 Maailman jamboree, Hollanti
1995-1996 Southern Cross Sea Scouts jäsen, Tauranga, Uusi-Seelanti
1997 vuodesta eteenpäin PJ-koulutus ryhmässä, myös Karjalan Partiolaisten koulutus
2000 ROOTS Partiojohtaja-lehden Wild Rover -lukijamatka Englantiin
2002-2003 Maailman jamboree, lippukunnanjohto, Thaimaa. Siihen liittyi Home Hospitality Saksassa ennen leiriä.
2004 Saksalaisten partiolaisten isännöinti Röskössä
2006 Italialaisten partolaisten isänninti Röskössä
2012 Rowerway, Suomi, polkujohtaja eli isännöin ulkomaalaisia partiolaisia
2014 Normimatka, Järvi-Suomen partiolaiset, leirimatka Englantiin, matkanjohtaja

Erätiimi

Partion retkivuorokaudet ovat laskussa, huolestuttaako tämä sinua? Haluaisitko selvittää miksi näin on? Haluaisitko kenties tehdä asialle jotain? Minkä keittimen ja minkälaisen majoitteen valitsen, miten nuotio syttyy? Mistä löytyy parhaat melontareitit, missä on siisteimmät autiotuvat? Onko retkeilyn oltava selviytymistä vai luonnosta nauttimista? Jos nämä kysymykset kuulostaa tutuilta ja haluat jakaa retkeily ja erätaitojasi muillekin sekä selvittää minkälaista erätaito-opastusta/kursseja järvisuomalaiset partiolaiset toivovat, olet juuri etsimämme henkilö. Ilmianna itsesi, räätälöidään sopivan kokoinen ja sopivan pituinen pesti.

Haussa erätaitoryhmän johtaja, joka kokoaa itselleen tiimin, joka toteuttaa piirin erätaitokursseja, piirin retkiä ja tukee lippukuntia retkeilyssä.

Laura
laura.tiittanen@partio.fi
050 545 3832

Kisatiimi

Osaatko sytyttää trangian silmät kiinni ja yksi kisayö menee helposti nukkumatta yökätevyyttä väkertäessä? Jos mielestäsi tunnet olevasi tällainen, olet juuri sitä mitä haemme! J-SP:n kisajaosto etsii yhtä kisakokemusta omaavaa lisäjäsentä, mielellään miestä läntiseltä tai pohjoiselta alueelta. Vaatimuksena ei ole kisakokemuksen lisäksi muuta kuin tahtoa sitoutua pestiin. Pestiin kuuluu halukkuus kouluttaa kisanjärjestäjiä, muutama skypekokous ja pari livetapaamista.
Jos tunsit sydämesi liikahtavan, otathan yhteyttä Annina Koskiseen, annina.koskinen@partio.fi, 040 728 0528.

Annina Koskinen, Maaria Koskinen, Sanna Hämäläinen, Emilia Pöyry

Meripartiotiimi

Meripartioryhmä huolehtii piirin meripartiotoiminnan yhteisistä kursseista, mm. veneenohjaajakurssit, järjestää vuorollaan SP:n kursseja (mm. Saaristokipparikurssi 2017). Ryhmä tukee ohjaajantodistusasioissa, veneiden katsastuksissa, koulutuksessa sekä myös tarvittaessa auttaa kaikkia piirin lippukuntia meripartioon liittyvissä koulutus- ja muissa kysymyksissä. Kukin meripartiolippukunta on luvannut tukea lähialueensa lippukuntia meripartioon liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä ryhmän jäseniin.

J-SP:n Meripartioryhmän vastuut ovat seuraavat. Ohjaajantodistuksissa ja harjoitusvesialueissa neuvoa antaa Kalle Pesonen Ekistä, katsastusasioissa tukea lippukunnille antaa Jarkko Suominen KuVe, koulutuksen resurssiasioissa (resurssipankki) vastuun kantaa Niko Purmonen Jokisuun Kippareista. Jukka Lassila toimii ryhmän puheenjohtajana ja piirin meripartiohjaajana.

Jukka Lassila
jukka.lassila@yrityskehitys.com
050 1810

Projektit

Kasvatusryhmän muut osa-alueet tukevat mahdollisuuksien mukaan piirin isoja projekteja, joista seuraava on piirileiri 2019.

Ikäkausitiimi

Tarpojatapahtuma ja Votomaraton säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. Piirin vaeltajatoiminta kaipaisi päivitystä.  Meillä ei ole ollut tiimiä, joka organisoisi ja kehittäisi piirin ikäkausiohjelmaa. Tämä on iso puute, joka on korjattava.
Onko ikäkausien kasvatustavoitteet lähellä sydäntäsi? Onko sinulla suuria visioita piirin järjestämästä ikäkausiohjelmasta? Oletko jo pitkään miettinyt, että tuokin pitäisi tehdä paremmin? Nyt on aika kääriä hihat ja ruveta hommiin. Ilmianna itsesi ja räätälöidään sopiva pesti.

Ensisijaisesti haussa ikäkausitiimin PJ, joka kokoaa ryhmän.

Laura
laura.tiittanen@partio.fi
050 545 3832

Ihan tyhjästä ei tarvitse lähteä, seikkailija- ja samoajaohjelmiin on jo tekijöitä. Muistutuksena, että ikä ei ole este! Toivomus on, että nuorten toimintaa olisi kehittämässä nuoret, kasvatusministeri lupaa tukea pestissä.