Meripartiolippukuntiemme sisävesialukset matkalla Satahangalle

Meripartioleiri Satahanka starttaa maanantaina 30.7. Loviisan Rönnäsissä. Piirimme sisävesiltä, Saimaan suunnalta, leirille saapuu eskaaderilla useita piirimme meripartiolippukuntien aluksia. Myös muutama alus on kuljetettu kumikanavalla suoraan merelle. Esimerkiksi purjevene Evita Jyväskylästä on jo seilannut merellä viikkoja, mutta saapuu ajallaan Satahangalle.

Joensuusta lähti jo viime maanantaina matkaan upea kaksimastoinen purjealus S/Y Pohjantyttö. Kyytiinsä se saa piirimme viestintäministeri Mikko Laitisen torstaina Lappeenrannasta. Matka Saimaan kanavan halki tehdään lauantaihin mennessä ja Rönnäsiin alus saapuu sunnuntai-illasta.

Seuraa S/Y Pohjantytön matkaa sen omalla Instagram-tilillä @sypohjantytto sekä piirin kanavissa!

Uutiseen lisättty 26.7. klo 9.
Pohjantytön lisäksi Savonlinnasta lähtee Paavo. Mikkeliläisen Ekilän Lola3 on liikkeellä myös, mutta Lola3 ajaa miehistöineen suoraan kanavan läpi merelle ja ottaa siellä Mikkelistä bussilla tulleita siirtymäleiriläisiä kyytiin. Keskiviikkoiltana kokoontuivat Listinki-nimisessä saaressa Saimaan Sissien Sissi, Pohjantyttö ja Paavo.
Torstaiaamusta tavataan kanavansuulla myös Lauritsalan Siniveljien Pelle ja joutsenolaisten Toveri ja edetään kanavalle yhdessä.

Lue lisää:

S/Y Pohjantyttö
Jokisuun Kipparit ry
Satahanka XIII